Vakantie in Pécs

Mediterraan in Hongarije

Pécs werd bijna 2000 jaar geleden gesticht door de Romeinen, die het Sopianae noemden. Nu is het, met ruim 150.000 inwoners, één van de grootste steden in Hongarije. Pécs is met name bijzonder vanwege de Turkse invloeden die je er vindt. Ook huist de stad één van de oudste universiteiten van Europa: de universiteit werd al in 1367 gesticht.


Kaart Pecs Hongarije


Weer en klimaat

In Hongarije staat Pécs bekend als 'de mediterrane stad'. Vanwege de zuidelijke ligging is het er ook iets warmer dan in de rest van het land - al scheelt het niet veel. In de winter liggen de temperaturen rond het vriespunt; in de zomer tussen de 20-25°C.


Vliegveld

Pécs heeft sinds 2006 een vliegveld, Pécs-Pogány International Airport. Het is een klein vliegveld dat met name bedoelt is voor kleinere charter-vluchten.


Openbaar vervoer

Pécs heeft een treinstation met onder andere een verbinding met Boedapast. Openbaar vervoer in en om de stad wordt verzorgd door bussen.


Bezienswaardigheden

In Pécs vind je een vroegchristelijke begraafplaats, die door de Unesco op de werelderfgoedlijst is geplaatst. Rond het Széchenyi-plein vind je een aantal zeer fraaie gebouwen, waaronder de Moskee van Pascha Kassim Gasi. Het bekende porceleinmerk Zsolnay heeft een museum in Pécs. Ook is er een museum geweid aan het werk van de beroemde kunstenaar Victor Vasarely, die afkomstig was uit Pécs.

Tips Op vakantie in Pécs