Vakantie in Miskolc

Stad van Staal

Miskolc is met bijna 170.000 inwoners de derde stad van Hongarije. Miskolc staat vooral bekend als staal- en industriestad. Het is een levendige stad met mooie gebouwen, leuke winkeltjes en interessante bezienswaardigheden. De stad wordt omringt door het prachtige Bükk-gebergte.


Kaart Miskolc Hongarije


Vliegveld

Miskolc heeft geen vliegveld. De dichtstbijzijnde vliegvelden zijn die van Debrecen en Boedapest.


Openbaar vervoer

Miskolc heeft een treinstation met goede verbindingen met onder andere Boedapest. In de stad zelf rijden bussen en trams.


Bezienswaardigheden

In het centrum van de stad, met name rond Széchenyi üt en Városház tér vind je mooie gebouwen waarin vaak leuke winkeltjes gevestigd zijn. In Diosgyor vind je, midden tussen moderne flatgebouwen, de (gerestaureerde) ruïnes van het Diosgyor-kasteel. Het kasteel is te bezoeken en ingericht als museum. In Miskolc-Tapolca vind je een prachtig badhuis, Barlangfürdö, waarin je kunt baden in eeuwenoude warme bronnen die zich in de grotten aldaar bevinden. In Lillafüred, een populaire toeristische bestemming in het Bükk-gebergte, vind je het prachtige Palace Hotel (Palotaszálló). In de omgeving ligt ook de hoogste waterval van Hongarije.

Tips Op vakantie in Miskolc