Vakantie in Keszthely

Barok aan het Balaton

Keszthely is een klein plaatsje met net iets meer dan 20.000 inwoners aan het uiterste westen van het Balaton. Het is vooral bekend vanwege het prachtige barokke kasteel (of paleis) van de familie Festetics, met daarin de even beroemde Helikon-bibliotheek. Beide zijn te bezichtigen.


Kaart Keszthely Hongarije


Vliegveld

Het vliegveld van Keszthely, FlyBalaton Airport, staat ook bekend onder de namen Keszthely Airport en Sármellék Airport. Het is een kleine, moderne luchthaven en het ligt op ongeveer 15km van Keszthely.


Openbaar vervoer

Keszthely beschikt over een treinstation met een goede verbinding met Boedapest en andere plaatsen rond het Balaton. Voor lokaal vervoer kun je gebruikmaken van de bus.


Bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheid in Keszthely is het indrukwekkende, in barokstijl gebouwde  Festetics-kasteel. In het kasteel bevind zich de Helikon-bibliotheek met meer dan 70.000 boeken. Het kasteel is te bezoeken. In de zomermaanden worden regelmatig concerten gegeven in de muziekzaal. Vlakbij Keszthely ligt het Balaton Felvidéki Nationaal Park, dat vele recreatiemogelijkheden biedt.

Tips Op vakantie in Keszthely