Vakantie in Debrecen

Het Rome van de Calvinisten

Debrecen is, met ruim 200.000 inwoners, na Boedapest de tweede stad van Hongarije. Korte tijd was het zelfs de hoofdstad van het land. Debrecenis mooie stad, vol met fraaie gebouwen, waarvan de Grote Protestanse Kerk het bekendste is. De combinatie van de schoonheid van de stad en het feit dat, naast de protestanse kerk ook de prestigieuze Calvinistische School (nu een belangrijke universiteit) er gevestigd was, werd de stad vaak Het Rome van de Calvinisten genoemd.


Kaart Debrecen Hongarije


Vliegveld

Het vliegveld van Debrecen, Debrecen International Airport, ligt op ongeveer 5km van het centrum van de stad. Het wordt voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten en vluchten naar buurlanden, met name Roemenië.


Openbaar vervoer

Debrecen beschikt over een treinstation met verbindingen met onder andere Boedapest. In de stad zelf vind je een uistekend OV-netwerk met bussen, trolleybussen en trams.


Bezienswaardigheden

Debrecen is een mooie stad vol met fraaie gebouwen. Voorbeelden hiervan zijn het Csokonai-theater en de Universiteit van Debrecen. Ook het Déri Museum is zelf net zo'n bezienswaardigheid als de kunst en de voorwerpen die er tentoongesteld worden. De stad heeft een prachtig park, Nagyerdo, dat Groot Bos betekent. Dichtbij Debrecen ligt Hortobágy Nationaal Park, een van de mooiste moerasreservaten ter wereld. Het staat dan ook op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Tips Op vakantie in Debrecen